tisdag 18 november 2008

Tävlingsdags med tema "Aktivering".

Aktivering är väldigt viktigt för en katts välbefinnande. Framför allt är det viktigt för innekatter som annars kanske inte rör så mycket på sig. Eftersom jag vill slå ett extra slag för aktivering så har jag, Thelma och Flisa tänkt att ni ska tävla om lite fina priser som Royal Canin sponsrat oss med och som är utmärkta att aktivera sina katter med!

Tävlingsregler:

Skriv ner ditt bästa tips på "aktivering/leksak" till katt, något som redan finns i hemmet och som egentligen inte är en kattleksak! Flisa är t ex galen i "mjölkflärpar" och Thelma kan rulla runt mitt lypsyl i timmar om hon får. Men vad finns det mer för "gratis-aktivering" i hemmet? Vad tycker dina/era katter är roligt att leka med?

Lägg en kommentar nedan med ditt bästa aktiveringstips och gör detta senast den 8 december! Skriv gärna namnet på katten/katterna i hushållet! Kan jag få en bild på leksaken/aktiveringen så är jag också jätteglad (det går bra att maila bilden till kattenoxa@gmail.com)!

Vad kan man vinna då? Tre bidrag vinner varsitt "aktiverings-kit" innehållande 1 st aktiveringsboll som man kan fylla med godis och 1 st lekhandske! Vilken misse skulle inte bli glad över ett sådant paket såhär i juletid? :-)

Aktiveringsbollen:



Lekhandsken:





23 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan leka med mattfransarna. Det gör min katt Zingo./Millie

Anonym sa...

Hoprullade strumpor som man inte genast stoppar i byrålådan blir snabbt till en kul studsboll :)

Anonym sa...

Va skoj,,, jag e med,,,, ska knåpa iväg ett mail lite senare !

Anonym sa...

Plastringen som man tar av då man öppnat ett rör med brustabletter.Eller typ smala remsan under kapsylen på en pet-flaska. En såndär med "hullingar". Fastnar i pälsen så man kan fara runt som en tok :)
Kan roa mina fina katter : Rut och Bengt i timmar. //Jannika

Lina sa...

Min katt Dino älskar topz. Får han tag i en blir han som galen och han är annars en riktig soffpotatis.
Han kastar den, biter, springer efter den, gömmer den Ja, allt man kan komma på och inte.

Anonym sa...

Kul tävling...och att RC sponsar gör ju saken bara bättre ;))

Min hane här hemma är heelt vansinnigt tokig i snöret på en rullgardin. Ni vet den där man drar upp och ner gardinen med. Den ser ut som ett långt halsband av små plastpärlor (mailar bild).
Spelar ingen roll var jag försöker gömma der någonstans...Mickey Finn hittar alltid ;)) Så nu ligger det alltid framme och på olika platser heeela tiden. Han springer runt med det överallt..och det är hans käraste leksak. Kan tillägga att själva rullgardinen är kasserad ;)

/Annelie S*Tonga-Toy´s

Anonym sa...

Hej,

I somras brukade jag fånga en geting eller en fluga till min katt Alice, huskatt, och satte den i ett litet akvarium. Jag ordnade luft, vatten och mat till insekten. Alice älskade detta, och höll sig sysselsatt i timmar. Efter ett dygn släppte jag ut insekten igen i det fria, och alla var glada och nöjda!

Hälsningar
Matte Karin
med huskattflickan Alice, 9 år

mooch sa...

Zammy har nu förberett bilder här hemma på sin favorit"leksak". Han blev dock lite konfunderad om han skulle byta favorit dock när han fick tag i en skruvmejsel... Men, nä, han behåller nog samma favorit...tror han... Mail med bilder kommer snart.

Anonym sa...

Här hemma är det korkar till pet flaskor som gäller ni vet väl dom går att panta utan korkar hälsar matte. Dom är jätte roliga och flyger snabbt genom rummet, det är jag Pommac som gjorde denna upptäckt här hemma.
/Pommac & matte Emelie
http://www.lapommis.se

Anonym sa...

Här hemma blir det mest aktion när jag tar fram stickningen i tron att katterna ligger och sover någonstans. Icke, så fort de hör stickorna börja rassla så kommer de farande och tror att jag leker med dem, suck, jag får nog aldrig halsduken färdig.

En ännu bättre aktivering är förmodligen den blivande flockmedlemmen som ska hämtas nästa lördag den 29/11:-D

Pius

Anonym sa...

Mail sänt (med lite hjälp av Luna) =)

Anonym sa...

vi har en JÄTTEKUL sak här hemma som jag (Bobo) brukar roa mig med varje morgon för att få upp matte ur sängen, en liten uppstoppad silverkatt som står på hyllan ovanför sängen som jag hoppar upp på och puttar ner katten i ansiktet på matte. Hon vaknar och muttrar något men upp går hon inte alltid. Sen har vi ett annat trick som får upp henne OFTAST det är att "städa" på golvet med tassen för då tror hon att vi har sölat med nåt från baken där...DET brukar i alla fall få upp henne!!!Och när hon försöker sticka så brukar vi roa oss med att bita av garntråden...*heheh*

Anonym sa...

o jag glömde ju mitt bästa trick här hemma, det är när matte har köpt ny kattsand så älskar jag att bryta mig in i lådan och helst komma åt sanden så att den rinner ut på golvet...men konstigt nog brukar kartongen alltid åka in i nått skåp nuförtiden..*S*
Och så har vi ett jättefint virkat överkast här hemma som matte bäddar sängen med och då vill jag(bobo)ligger under där och spana som en liten korv, ibland kommer brorsan och är över överkastet och så brottas vi! Det finns så mycket roligt här hemma!!

Anonym sa...

fast den allra roligaste "leksaken" här hemma e ju ändå lillbrorsan! att brottas med honom e det roligaste för JAG vinner ju jämt...!!

Anonym sa...

vi vill jättegärna vinna den där vanten så vi får lite fart på matte också....*S*

Anonym sa...

Här hemma vardagsaktiveras Lilith och Tippen med hjälp av sin matbar:
http://bioluminescence.blogg.se/2008/february/matbaren.html

Jag har haft matbaren i snart ett år och nu är det tyvärr alldeles för enkelt för flickorna, en ny matbar ska tillverkas med ett mindre hål

Anonym sa...

Vi tycker om att roa oss med cocktailtomater och minipumpor. Låter kanske knasigt, men det fungerar jättebra här hemma. Jag, Ängla, brukar spela landskamp med dem. Och då gärna på natten. Det gäller ju att roa eller oroa husse och matte när de ska sova... ;) Men det är dumt när jag råkar göra mål och tomaterna rullar under soffan. Då måste jag be dammråttorna att sparka ut dem. Oftast så vinner jag. Så att spela med cocktialtomater eller minipumpor är en lätt match. Så länge jag spelar mot dammråttorna. /Vacker tass, Ängla, My, Blixten.

Anonym sa...

Tack för alla tävlingsbidrag! Och fler bidrag vill vi ha! :-)

Hälsar Nette, Thelma och Flisa

Anonym sa...

Nu har jag oxå skickat tävlingsbidrag.

Anonym sa...

Här kommer vårt tävlingsbidrag! Insekter av alla dess slag är trevliga och billiga aktiviteter. Att jaga dessa små svarta kryp är ibland det roligaste som finns. Vi har sagt till vår chef här på katthemmet att hon ska föda upp flugor. Tyvärr är det lite dåligt med dem på vintern. Då får vi leka med varandra och alla leksaker som finns i katthemmet. Vad det gäller insekter är flugor våra favoriter, för det första så retar de upp oss med sina läten. Vi blir tokiga! Då ger vi igen med en tass! Tussarna ryker när vi jagar dem, men vi får ju motion! Det är alldeles utmärkt. Allra roligast är när vi ser flugorna i fönstret, då vet vi att segern är klar. Då kan de ju bara inte smita. Och vet ni vad, det är faktiskt ganska gott att äta dem också. Ungefär som effterrätt. ;) /Nosgos, katterna på Katthemmet Kompis

Anonym sa...

Ojdå, vi glömde ju ett tips! Att underhålla vattensköldpaddorna i akvariet är fruktansvärt kul! Vi hoppar upp och ner framför akvariet, men vi lyckas aldrig fånga dem! Men vi blir roade i alla fall. :) /Tass, Ängla, Blixten och My.

Anonym sa...

mina katters favorit leksaker som inte är leksaker, är flask korkar, från tex coca cola,,, nu när julmusten flödar så finns det gott om såna korkar, dom från aptekarens julmust är bäst... Yumi Brukar hoppa upp på bordet, ta korken och sen sprina allt vad hon kan,,,

Fördelen med korkarna är att dom är ju helt ofarliga andra saker tex tops som Calle brukar sno, kan ju lätt tuggas sönder och hamna i magen, men korkar är bra och ofarligt =D

Anonym sa...

skickat bidrag och bilder tidigare idag! =)
"Bättre i sista stund än aldrig"
/Ida, Texas och Shadow