måndag 22 februari 2010

Thelmas bäddningsskola

Idag har vi bäddat rent och matte tyckte jag var så duktig så hon bestämde sig för att föreviga alltihopa. För er som inte är så bra på att bädda ska ni få veta hur man gör nu!


Först måste man bestämma sig för vad som är upp och ner, långsida och kortsida på lakanet. Det är faktiskt inte helt enkelt.


Sen måste man mjuka upp lakanet lite så att det inte gör så mycket motstånd. Man måste sparka ganska mycket med bakbenen för att lakanet ska ge upp.


Sen kan man be sin lillasyster om hjälp men helt ärligt så är hon mest i vägen när man ska göra sådana här avancerade manövrar.


Matte säger att det är viktigt att man stoppar in lakanet ordentligt under madrassen. Det är inte så enkelt som det ser ut!


Sådärja, nu börjar jag få bukt på detta..


Flisa gör fortfarande ingen som helst nytta. Hon hävdar att hon hjälper till genom att platta till lakanet men jag tror det kvittar faktiskt.


Puh, då var kuddarna och lakanet klara. Då väntar bara...


...det där förbaskade täcket som ska in i påslakanet, det är extremt svårt men jag vet precis hur man ska göra!


Voila! Var det något mer du behövde hjälp med matte? Jag tar betalt i kalkon, det vet du...

8 kommentarer:

Unknown sa...

Alice hälsar att det där har hon kunnat jätteläääänge! Thelma och Flisa är välkomna ner på katt-bädd-fika i Halmstad och se hur vi hör här:-)

Dino & Fläckis sa...

bädda vad är det för svammel? man ska ju göra allt för att de där fyrbeningarna inte ska lyckas bädda. det gäller att krypa under alla lakan och täcken och anfalla eventuella händer som för söker fixa till..

Tass Fläckis & Dino

Inkan o Ligan sa...

Asgarvar
Känns som om hon var till oerhört stor hjälp ja.
haha

Anonym sa...

nämen1 va duktiga ni är!!!
/tass

Anonym sa...

Det ligger nog i släkten ! Cittra är också duktig på att hjälpa till att bädda, det gäller att döda lakanet ordentligt så att det inte snor sig och stryper matte på natten !!/Maria

Anonym sa...

Jamars vilken bra manual i att bädda. Nu är jag inte så mycket för att hjälpa husse längre, men Snuffe kunde nog ta lärdom av er.

Tina sa...

Vaaa! Vilken duktig katt.. Golle & Lisen bara stökar till istället för att bädda sådär fint!

Nette sa...

Thelma tackar för alla positiva kommentarer och meddelar att alla kan lära sig den enkla konsten att bädda. Till och med tvåbeningar, men det brukar ta lite längre tid.. ;-)