måndag 26 januari 2009

Zylkène igen

Nu så! Har haft grava problem med Comhem och har bara kommit ut sporadiskt på nätet, därför har jag inte uppdaterat er på hur det går med Projekt Zylkène!

Hur som helst. I fredags åkte vi till hem till mina föräldrar därför att min ömma moder fyllde år och missarna är kvar där pga att jag just nu är på utbildning i Stockholm. När vi skulle packa in katterna i transportväskan så blev det precis samma visa som vanligt med Flisa, en kamp på liv och död och hon skulle icke (!) åka med någonstans. När hon väl satt i väskan tillsammans med Thelma (som i Flisas ögon är en förrädare eftersom hon sätter sig i transportväskan frivilligt) så gick det som vanligt bra och väl hemma hos mamma och pappa (ca 40 minuters bilväg) så gick det jättebra. Hon började omedelbart jaga livet ur mammas huskatt Elvis och det var ett himla hålligång. Så brukar det vara men den här gången hände något ovanligt.

Jag satt i en fåtölj, mamma i en fåtölj, Thelma i en fåtölj och pappa satt i en tvåsitssoffa. I det läget brukar Flisa lägga sig i mitt trygga knä eller hos Thelma men istället la hon sig som en kanelbulle bredvid pappa i soffan! :shock: Pappa blev alldeles till sig och satt kvar i soffan trots att han precis innan sagt att han skulle göra något i köket. Flisa låg som en kanelbulle och tittade på honom som att: "Jorå, så atte... här ligger jag!" Jag blev faktiskt väldigt förvånad och jag tror inte detta hade hänt utan Zylkène. Hon har även låtit både mamma och pappa klappa henne helt frivilligt, något hon brukar undvika ifall hon inte måste.

När jag pratade med mamma nyss så hade Thelma just avkrävt en stunds mys i knät och Flisa höll på att döda sin vante som hon ständigt bär på just nu. Hon hade försökt döda den i flera dagar nu, den verkar seglivad.. ;-) Hon verkar helt obekymrad över tillvaron och verkar vara väldigt harmonisk även om hon inte är hos mig just nu.

I alla fall, det verkar som om det går framåt och om det beror på Zylkènen eller bara mognad vet jag inte men min känsla är att det har med Zylkène att göra! :-)

1 kommentar:

mooch sa...

Nu var det ett tag sedan sist, hur går det med Projekt Zylkene? Och framför allt, hur är det med Thelma och Flisan?